website 009 Manon Kühn: “vanuit een droom en met passie is Manonka Mode en Schoenen ontstaan. Op 1 april 1992 begon ik in mijn eigen dorp Manonka en nu 20 jaar later is het nog steeds heerlijk om er binnen te stappen en er te werken. Ik heb kennis gemaakt met zoveel verschillende leuke en lieve mensen. Klanten die graag binnen stappen voor even een momentje voor zichzelf, een goed modeadvies of zomaar een praatje en een kopje koffie”. “Dankzij onze trouwe klanten bestaat Manonka alweer 20 jaar, mijn droom is werkelijkheid geworden maar mijn passie is gebleven! Ik hoop nog heel veel mooie en sprankelende modejaren met mijn team en onze klanten te beleven.

Hoe het begon

Het is 1 april 1992 en na maanden hard klussen en verbouwen opent Manonka Mode haar deuren in de Tramstraat te Voorschoten. Door de hele tramstraat ligt een rode loper en de belangstelling is groot. Manon “ik heb het bonnetje van mijn eerste verkoop bewaard, een zalmkleurig geruit broekpak, het begin van 20 jaar mode bij Manonka”.

Verhuizing naar de Schoolstraat

Vier jaar na de opening is de winkel al te klein geworden en verhuist Manonka naar de Schoolstraat. Weer wordt er hard gewerkt en geklust, met als resultaat een prachtige winkel, de Schoolstraat is weer een trekpleister rijker!

Weer groeit Manonka uit haar voegen

10 jaar later, in november 2006, moeten we de zaak weer vergroten. En wordt de collectie nog verder uitgebreid. Een ruime keus aan merken, schoenen tassen, riemen, prachtige sierraden, ‘van top tot teen Manonka’.

Modeshow’s

De jaarlijke modeshows van Manonka Mode, vroeger in het Cultureel Centrum, nu tijdens het Weekend van Voorschoten in de Evenementenhal worden druk bezocht. Ruim 5000 klanten staan in het bestand. Zij komen lang niet allemaal uit Voorschoten. Veel mensen in de ‘Haagse regio’ kennen Manonka Mode en worden door Manon en het team warm onthaald met een kopje cappucino bij de leestafel. Veel klanten die ooit uit Voorschoten zijn verhuisd weten Manonka Mode nog steeds te vinden.